De Talentmagneet

Platform voor HR professionals in technische maakindustrie
Aeffort
Het gaat relatief goed met uw onderneming. Ondanks de economische tegenwind ziet uw organisatie kans te groeien. Deze ontwikkeling brengt veranderingen met zich mee. Zo wordt de zoektocht naar technisch geschoold personeel steeds moeilijker (Nrc; 05-01-2013). Misschien heeft uw bedrijf de behoefte aan een andere aanpak, of zienswijzen. Waar liggen de knelpunten? En hoe gaan andere technische bedrijven hier eigenlijk mee om? Ontdek het, samen met collega HR professionals die zich in eenzelfde situatie bevinden, in het platform De Talentmagneet.

Aanpak
De Talentmagneet biedt inspirerende sessies voor maximaal 20 deelnemers. U leert elkaar kennen en deelt knelpunten, kennis, ervaring en vaardigheden met andere HR professionals. U ontvangt inspiratie om actief te werken aan zowel het vinden als het binden van technisch personeel.

De setting is informeel en vertrouwelijk. De kring wordt gefaciliteerd door Aeffort en Natural Talent. Heeft u de behoefte om zich binnen een specifiek onderwerp te verdiepen? Dan werkt u met Aeffort of Natural Talent aan een concrete aanpak. Wij stimuleren actie en resultaat.

Resultaat
• U doet specifieke kennis op rondom een concreet thema, zodat u dit in uw werk kunt toepassen.
• U leert van de ervaringen van andere HR professionals en versnelt daarmee uw eigen ontwikkeling.
• Na elke sessie ga je naar huis vol inspiratie, praktische tips en adviezen voor het werven of behouden van uw technisch personeel.
• U spreekt met collega’s van technische maakbedrijven. Zo ontwikkelt u een waardevol netwerk van gelijkgestemde HR professionals die allen actief zijn in dezelfde sector.

Eigen initiatief én Aeffort begeleiding
Sinds 2012 organiseert Aeffort, in samenwerking met Natural Talent, bijeenkomsten rondom een specifiek thema en/of doelgroep. Deelnemers wordt aangeraden om zoveel mogelijk zelfstandig onderwerpen aan te dragen. Uiteindelijk hebt u de lead en bepaald uzelf welk resultaat u uit de deelname haalt.

Deelnemers
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor HR professionals die open staan voor nieuwe ontwikkelingen en concepten in de Human Resources. Thema’s kunnen betrekking hebben op uiteenlopende gebieden van psychologie tot marketing en van recruitment tot retentiemanagement.

We stellen als eis dat uw bedrijf actief is in de maakindustrie (u werkt met technisch geschoold personeel). Daarnaast bent u ambitieus, ‘open minded’ en bent bereid u kennis en ervaringen met anderen te delen.

Aanmelden
Deelname aan alle sessies is essentieel voor het slagen van het platform. Het programma bestaat uit bijeenkomsten met wisselende inhoud die 2 á 3 keer per jaar georganiseerd worden. Na een succesvolle aftrap op 29 november 2012, staat de volgende bijeenkomst gepland in mei 2013.

Bijeenkomsten vinden meestal op een donderdagmiddag plaats en duren van 15.00 uur tot 17.00 uur. De locatie is wisselend aangezien de aangesloten bedrijven de organisatie zelf meehelpen vorm te geven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten van Liempt, te bereiken op telefoonnummer, 06-48 06 08 40.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn