e-Assessments

De selectie- en assessment wereld verandert snel, erg snel. Daarom wordt de behoefte aan up to date methodieken steeds groter. Ook binnen Aeffort is het mogelijk e-Assessments in te zetten, met dezelfde psychometrische kwaliteit maar dan veel flexibeler!

Wat houdt e-Assessment in?
e-Assessment
 is een verkort assessment programma dat afgenomen wordt online. Deze vorm van onderzoek assessment wordt veelvuldig toegepast (als onderdeel) in bijvoorbeeld een selectietraject. Het geeft direct inzicht in de capaciteiten, motivatie en persoonlijkheid van de kandidaat. Er wordt bij de kandidaat online een aantal onderzoeken afgenomen. Online betekent dat de kandidaat dit thuis of op uw bedrijfslocatie kan doen. Dit op een tijdstip dat het u en de kandidaat past. De resultaten van de afgenomen onderzoeken worden door Aeffort beoordeeld en geëvalueerd. Tevens maakt Aeffort een korte rapportage op van de afgenomen resultaten.

Welke onderzoeken lenen zich voor een e-Assessment?
Ten eerste een gedragsanalyse of persoonlijkheid onderzoek om een voorspelling te doen gericht op competenties en voorkeuren. Capaciteiten onderzoeken kunnen online afgenomen worden mits er supervisie is. We hebben meerdere capaciteiten onderzoeken in huis die online afgenomen kunnen worden. Is er geen mogelijkheid voor supervisie op moment van afname, kan er (kosteloos) een verificatie onderzoek plaats vinden om te controleren of het onderzoek daadwerkelijk door de desbetreffende kandidaat is afgenomen. Deze capaciteiten onderzoeken zijn vergelijkbaar met de onderzoeken die u van ons gewend bent. taalkundig, cijfermatig, technisch of inductief. Dit laatste onderzoek meet de potentie om oplossend te werken en te denken. Deze onderzoeken kunnen worden afgestemd op opleidingsniveau, functieprofiel en normering.

Welke directe voordelen biedt een e-Assessment u?
– Het is een geschikt en specifiek meetinstrument in de (voor)selectie van kandidaten.
– Het is een verkort assessment, wat u tijd en geld bespaart.
– Het kan op elk willekeurig moment worden afgenomen, wanneer het u en de kandidaat past.
– Een verkorte doch accurate rapportage door Aeffort.

Voor verdere informatie over het afnemen van een e-Assessment, de kosten en eventuele andere vragen hierover, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons.

Aeffort
Theo de Rouw

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn