Geslaagde dag op Boerderij ‘In den Herd’ op 17-11-2011

Donderdag 17 november jl. hebben wij een gezellige en interessante dag gehad op de oudste boerderij in Vlijmen en de mooiste van Brabant 2011. Het was niet alleen leerzaam maar het was ook een goede les als voorbereiding op de toekomst.

De boerderij stamt uit de 17de eeuw en is bewoond door Maria van de Middelhaai. Met 21 deelnemers hebben we een middagje gezien hoe het vroeger er aan toe ging. De boeren leefden toen alleen van de primaire spullen en luxe was er vrijwel nog niet. Alleen de gang was wat rijker aangekleed voor het geval het hoge bezoek kwam. Ook hebben we geleerd over de kleding, het eten en de mentaliteit van eind 19e eeuw. We hebben gezien hoe het huis gefundeerd is en hoe vroeger de dieren verzorgd werden.

Na de presentatie ‘de boerderij als metafoor’ sloten we de middag af met discussie waarin een aantal wijze spreuken aan de orde kwamen. Een wijze les hieruit kan zijn dat gelukkig zijn ook kan onder dat we “alles” nodig denken te hebben.

Een greep uit de spreuken;

Alles wat je aandacht geeft, groeit! Een hele simpele en toch logische verklaring. Alles waar jij op focust leer je van of zie je groeien. Dit is in alles terug te zien

Mee oe oge ete is kwaliteit vergeten. Mensen gaan teveel af op het uiterlijk maar vergeten de inhoudelijke kwaliteit

Unne boer z’n zyn is vaak schone schyn.

Als ik ga voor nu, vergeet ik ons voor later. wij zijn alleen maar bezig met wat we nu doen maar houden geen rekening met later.

Houdt oew gebindt in ere, anders zulde ut wel lere. Wees jezelf , anders gaat het fout

Jennifer Huiskes

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn