Training (aankomend) leidinggeven productie/logistiek en transport. Niveau (v)MBO

 • Wilt u graag weten hoe om te gaan met de veranderingen en uitdagingen op de werkvloer?
 • Vraagt u zich af wat u kunt betekenen voor uw mensen?
 • Wilt u graag uw mensen meer motiveren?

Natuurlijk wilt u als bedrijf uw medewerkers extra stimuleren tot verdere groei en manieren vinden zowel de werksfeer als de beoogde resultaten te halen. In deze training bieden we een juiste mix tussen oefenen en kennisverwerving. We leggen alles in begrijpelijke termen uit en we hebben een handleiding voor het basismateriaal. Onze praktische ervaringen en vragen aan de orde binnen uw bedrijf krijgen tijdens de sessie alle aandacht.  3 sessies; opzet van onze training;

 Sessie 1; Mijn rol als (aankomend) leidinggevende.

Basisinzicht in bedrijfsvoering van willekeurige organisatie. Inzicht in primair proces. Resultaatgericht plannen en organiseren. Rol van leidinggeven en toepassen situationeel leidinggevende stijlen; coachen van de medewerkers.

Gedragsmeting per deelnemer. Hoe verhouden de deelnemers zich tot een zelfstandige leidinggevende/toezichthoudende rol. Welke competenties zijn relatief sterker en welke vragen juist aandacht. Afname en uitleg (leidinggevende) competenties. Inzicht in terminologie competenties en inzicht in eigen behoefte aan coachend leiderschap.

Sessie 2; Leidinggeven is communiceren.

 • Het voeren van het ‘gesprek’; verschillende vormen van communicatie op de werkvloer. Belang en       definitie van communicatie. Inzicht en beter begrip voor elkaar en elkaars positie. Om leren gaan met       verschillende mensen.
 • Kritiek leren geven en ontvangen, assertief zijn en leren om te gaan met stress- en conflicthantering.
 • Leren omgaan met drukte en stress. Het vergroten van invloed.

Sessie 3; Leidinggeven is samenwerken.

 • Belang goed samen te werken. Verschillende types mensen is verschillende behoeftes. Ontwikkelen en vasthouden positieve cultuur en samenwerking. Verhouding met de ander.
 • Zelf onderzoek teamrol en teamwork. Aanvullende thema’s.

 Eventueel afrondende opdracht.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Middag training Aeffort. 14 en 21 April 2016 Burn-out; preventie en aanpak •

Middag training Aeffort. 14 en 21 April 2016  Burn-out; preventie en aanpak 

Wil je je medewerkers beschermen voor het uitvallen met burn-out klachten?

Wil je je organisatie behoeden voor hoge verzuimkosten?

Wil je weten hoe je burn-out symptomen kunt herkennen en hoe je hiermee kunt omgaan?

Doelgroep; HR-adviseurs, managers, leidinggevenden, vertrouwenspersonen en preventiemedewerkers. Uiteenlopende werkvormen. De training heeft een praktisch karakter wat inhoudt dat er ruim gelegenheid is om met de verkregen inzichten te oefenen. 073-5185388 Geen kosten.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Business Development/Sales Manager UDENCO

Udenco (zie www.udenco.com) helpt klanten bij engineering vraagstukken en het Internationaal regisseren van productie opdrachten. De klanten waarderen Udenco voor zowel het project- en procesmanagement als het hoogwaardige, veelzijdige Internationale netwerk. Tevens wordt het niveau van de Engineers en de mechatronische kennis hoogst gewaardeerd. Udenco verhoogt de ROI op assembly en werkt als verlengstuk van de eigen organisatie. De resultaten zijn gericht op zowel verlaging van de bedrijfsrisico’s, verhoging van de flexibiliteit in volume/productietempo en besparingen van 15% tot wel 25%.

De combinatie van hoogwaardige engineering en de mogelijkheid wereldwijd te produceren  is juist haar kracht. Udenco heeft een unieke productieketen ontwikkeld met een revolutionaire managementmethode op basis van een netwerkstructuur. Doordat Udenco Internationaal werkt en de kwaliteit van de medewerkers zeer hoog is weet Udenco op projectmanagement, mechatronics en re-enginering te excelleren.  Ook de contacten in inkoop en productie zijn  uitgebreid en ijzersterk. De clusters waar Udenco zich op richt zijn industriële oplossingen, telecom, medische technologie, consumer en duurzaamheid. Udenco zoekt een;

 

Business Development/Sales Manager UDENCO

Uitgelezen kans voor technisch-commercieel netwerker en acquisiteur

 

Profiel

U werkt zelfstandig binnen de Benelux waarbij u verantwoordelijk bent voor het acquireren en bezoeken van (potentiële) klanten. U bouwt contacten op met mogelijke klanten en u onderhoudt deze contacten intensief. Er wordt van u een ‘marktverkennende rol’ gevraagd waarbij u in staat bent op een professionele wijze de acquisitie en het relatiebeheer vorm en inhoud te geven. Na initiale acquisitie zorgt u voor verdere verdieping van contacten met deze klanten. U toont zich sensitief en nieuwsgierig voor hun wensen en behoeften. U weet deze behoeften en vragen te vertalen naar nieuwe (markt) kansen en mogelijkheden. Daarbij bent u uiteindelijk omzet- en margeverantwoordelijk. U beschikt over een gedegen kennis van de markt en zet die om in gerichte acquisitie op zoek naar nieuwe product/markt combinaties.

 

Waar nodig legt u de verbinding tussen uw potentiële klanten en de toeleverende (Internationale) productie afdelingen om het verder commercieel maken van productietoepassingen of mogelijkheden te versnellen. U begeleidt en beheerst het hele proces van eerste contact, offerte, afsluiting tot en met de nazorg. De specifieke toegevoegde waarde van Udenco maakt dat u de markt op een natuurlijke en duurzame wijze verder op- en uitbouwt. U werkt nauw samen met, en rapporteert aan de CEO.

 

Profiel kandidaat

 

 • HBO opleidingsniveau met een technische of commercieel-technische achtergrond.

 

 • Ruime werk- en acquisitie ervaring opgedaan in een technische business-to-business omgeving met key accounts, waarbij relevante mechatronische ervaring de basis is.

 

 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, idealiter Duits/Frans.

 

 • Ondernemende en gedreven aard. Natuurlijk netwerker. Uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Oplossingsgericht en creatief.

 

Udenco biedt een passende salariëring met mogelijkheid tot variabel deel. Thuiswerken en de kans de huidige groei verder te bevorderen.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Training/course 2015: Personal effectiveness/management (young) supply chain professionals.

This year 2015 Aeffort and Inspired-Talent are organizing a training/course for Young potentials working within the supply chain environment.

23-04-2015  introduction/kick off. Communication and collaboration. Assessment and learning objectives with personal development plan.

21-05-2015  personal leadership, management and leadership.

11-06-2015  influence/stress and conflict. Presentation techniques and presenting learning goals.

Extra information ?   aeffort@aeffort.nl

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

VPRO Tegenlicht 22 Maart 2015 Het werken van morgen, zoektocht naar een nieuwe definitie van de betekenis van werk.

Collega en disorganizer Ger van Drunen komt aan het woord in deze uitzending. Veel kijkplezier.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Activiteiten Aeffort Najaar 2014

8 September 2014 Workshop “LinkedIn voor gevorderden”

• Gegarandeerd nieuwe contacten met LinkedIn; meer contacten of klanten uit je netwerk. In samenwerking met www.linkmakers.nl.
Resultaat; concrete handvatten/tips met klantenfeedback. Inclusief persoonlijk advies over invulling huidige profiel. Plaats Aeffort Vlijmen.
Prijs €75,- Tijd 19:00 uur tot 22.30 uur.

15 September 2014 blended leergang “Business Model You”

• Wat maakt jou succesvol als ondernemer of professional in 2015. ‘Blijf ik ondernemer of ga ik managen’, de markt bepaalt, maar wat wil ik nu zelf eigenlijk’.
Een gestructureerde manier dit goed te onderzoeken; het ‘Business Model You model’ is een eenvoudige en effectieve methode jouw unieke bijdrage opnieuw
uit te vinden.

Voor meer informatie klik hier.

Programma

Sessie 1 15 september 2014; huidige kracht en unieke bijdrage van jou of jouw bedrijf.
Sessie 2; 6 oktober 2014; externe veranderingen en waarin dien je je verdienmodel te veranderen?
Sessie 3; 27 oktober 2014; herschrijven unieke toegevoegde waarde in nieuw (verdien)model.

De Gruyterfabriek Den Bosch. Prijs € 495,- inclusief BMY poster, boek Business Model You en online begeleiding, excl. btw. Tijd 19.30 tot 22.00 uur.

14-16 November 2014 Retraining VI Eifel Hou van je (werk) …..

• Retraining; combinatie van korte periode afzondering/bezinning (retraite) met werkvormen duurzaam inzetbaar/vitaal blijven (training). Thema najaar 2014;
wat is jouw verhaal……

Verhaal 1. ‘Connecting the dots’. Wat is jouw rode draad? Volg je hart en laat je leiden door nieuwsgierigheid en intuïtie. Dan heb je unieke toegevoegde waarde.

Verhaal 2. ‘Love and Loss’ Toppen als dalen maken dat je inziet dat waar je echt van houdt nooit gaat vervelen. Blijf je verbazen…..

Verhaal 3: De betrekkelijkheid en jou kracht van binnen. Wat als vandaag je laatste dag is, wil ik dit dan doen. Volg je intuïtie, datgene wat je kunt en wilt zit
al in je…..

Waldstube Eifel Duitsland. Prijs kostprijs (ca € 100,-.)

Interesse voor een van onze najaarsactiviteiten ? Bel of mail ons op 073-5185388 of op aeffort@aeffort.nl.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Weekend retraining VI 14-16 november 2014 Eifel Kies voor de liefde van je werkleven…

“Je loopbaan moet voorwaarts geleefd worden, maar kan alleen achterwaarts begrepen worden” vrij naar S. Kierkegaard

In de bekende lezing van Steve Jobs voor studenten van de Standford University in 2005 schetst Steve Jobs zijn leven en loopbaan in een drietal verhalen.

Verhaal 1. ‘Connecting the dots’.

Vanaf het begin van je leven/loopbaan maak je veel mee, echter je kunt zaken nog niet goed plaatsen. Je bent jong en je hebt nog niet voldoende referentiekader. Veel gebeurtenissen en situaties overkomen je maar langzamerhand zie je een ‘’rode draad’. Uiteindelijk ontdek je door ervaring en voortschrijdend inzicht wat je ware passie is. Achteraf terugkijkend komen de verschillende punten in je leven bij elkaar. Vertrouw erop dat alles goed komt, volg je hart en laat je leiden door nieuwsgierigheid en intuïtie. Dan heb je unieke toegevoegde waarde.

Verhaal 2. ‘Love and Loss’ (enkel succes hebben bestaat niet)

Je loopbaan gaat als een trein. Zowel zakelijk als privé gaan zaken crescendo. Totdat je fouten gaat maken zakelijk of privé, verkeerde keuzes maakt of gewoon pech hebt. Je leert dat er zowel toppen als dalen zijn en dat het niet elke dag feest is. Van de dalen leer je overigens meer dan van de toppen. Dan blijft het inzicht dat waar je echt van houdt nooit gaat vervelen. Je stoot je neus maar je blijft overeind. Zulke ervaringen geven je de vrijheid om datgene te zoeken en te vinden waar je echt van houdt. Zowel in je werk als privé. Vind waar je van houdt, het wordt steeds beter naarmate de jaren verstrijken. Blijf je verbazen en blijf vooral nieuwsgierig.

Verhaal 3: De betrekkelijkheid extern en jou kracht van binnen

Veel zaken zijn te plannen maar net zoveel zaken niet. Gezondheid, liefde en geluk zijn gratis maar krijg je ze niet voor niets. Zo nu en dan zie je een leeftijdsgenoot in de krant die is overleden of je verliest een dierbare. Je kunt jezelf de vraag stellen; als vandaag mijn laatste dag is, wil ik dan dit doen wat ik zo meteen ga doen? Beseffen dat je doodgaat, is de beste manier om te voorkomen dat je denkt dat je iets gaat verliezen. Je bent al naakt, er is geen reden om je hart niet te volgen. De dood is een “change-agent”. Het kan iedere dag over zijn. Leef niemand anders z’n leven, leef niet naar andermans dogma. Volg je intuïtie, datgene wat je kunt en wilt zit al in je; alles daarbuiten is secundair.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Retraining V Eifel. Duurzame inzetbaarheid.

Retraining V Eifel. Duurzame inzetbaarheid. Bridge over troubled water…….

Met een groep van 12 mensen heeft Aeffort een 5e Retraining georganiseerd in de Eifel (Dld). Thema tijdens deze dagen was gericht op de vraag hoe blijf je
gemotiveerd na je 45e en wat heb je nodig om tot minstens je 70e vitaal en energiek te blijven.

Voor vragen of interesse voor onze volgende Retraining najaar 2014 aeffort@aeffort.nl

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Aeffort Retraining 5 Eifel ‘Beter dan ooit ! Presteren na je 45e…..’

Thema; 45+ hoe blijf ik vitaal en duurzaam inzetbaar tot minimaal mijn 67e…. Duurzaam inzetbaar blijven als ondernemer, DGA, leidinggevende of professional.

Datum; Dinsdagmiddag 18 tot en met vrijdagmiddag 21 maart 2013 in de Eifel (Dld)

Een Retraining combineert een korte periode van afzondering/bezinning (retraite) met oefeningen op thema’s/principes gericht op het duurzaam inzetbaar en vitaal blijven als DGA/ondernemer, professional of als manager (training).

De huidige turbulente tijdsgeest verwacht van jou als DGA/ondernemer, leidinggevende of professional geen afwachtende maar juist een ondernemende en creatieve houding. Aeffort Retraining richt zich op de pijlers van duurzaam inzetbaar blijven als ondernemer; vitaliteit, ondernemerschap/persoonlijk leiderschap en gepassioneerd werken.

Voor wie; De DGA/ondernemer, leidinggevend manager of professional die op zoek is naar meer passie, vitaliteit en ondernemerschap in werk, loopbaan en leven.

Programma; aankomst dinsdagmiddag 18 Maart om 16.00 uur in Hirschrott Dld (Waldstube).

• Dinsdag 18 Maart 2013; aankomst, diner en avondprogramma/opzet
Aftrap Theo de Rouw en Ger van Drunen; ondernemen en werken in de nieuwe realiteit.

• Woensdag 19 maart 2013; Mattie Vaes arbeidsdeskundige Achmea. Thema; vitaliteit, wandeling natuurpad en avond programma met als thema; ondernemerschap
en persoonlijk leiderschap.

• Donderdag 20 maart 2013 Ger van Drunen innovatie adviseur en adviseur duurzame inzetbaarheid. Thema; duurzaam inzetbaar blijven als ondernemer.
Avond programma vanaf 19.00 uur. Wim Boersma procesbegeleider en opleider. Thema; duurzaam leren en integreren verschillende thema’s

• Vrijdag 21 maart 2013 Ochtendsessie 9.30 uur tot 13.00 Plan en planning 2020

Einde 14.00 uur

Begeleiding
Deze activiteiten worden begeleid door Theo de Rouw en Bas Heesakkers. Gastonderdelen door Mattie Vaes, Wim Boersma en Ger van Drunen.

Tijdens de Retraining wordt er voornamelijk in de ochtend en avond programma doorlopen. In de middag is het mogelijk op zelf excursie te gaan, te wandelen of te ontspannen. Daar we gezamenlijk koken wordt er zelfwerkzaamheid verwacht van eenieder. Kosten zijn exclusief vervoer en inclusief (geschatte) kosten maaltijden. Kosten per persoon 800,- excl.btw Eigen vervoer. Eten, slaapverblijf en training inclusief trainingsmap zijn inbegrepen.

Inclusief; boek Duurzame inzetbaarheid. Snelstarter 2013 Ger van Drunen

Aanmelding; aeffort@aeffort.nl

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn

Op zoek naar een droombaan?

Op zoek naar een droombaan ? Droombanen worden vaker zelf gecreëerd dan gevonden. Interactieve workshop voor zelfstandig ondernemers, werknemers en iedereen die bezig is met de toekomst.

Overweeg je ook van baan te veranderen, zoek je nieuw werk of wil je zelfstandig worden? Je bent echt niet alleen. De meeste mensen hebben geen gestructureerde manier om over een carrièreswitch na te denken. Business Model You is een eenvoudige en effectieve methode je carrière opnieuw uit te vinden. Jij en jouw kwaliteiten staan daarin centraal.

Programma
Het businessmodel Canvas maakt dat je als individu alles beoordeelt wat je als (werk)ondernemer succesvol kan maken. Je definieert je persoonlijke businessmodel en je verandert het afhankelijk van de klanten die je wilt helpen. Jouw belangrijkste bronnen dienen dan op elkaar te worden afgestemd; je interesses, je vaardigheden, je capaciteiten, je persoonlijkheid en de competenties die je beheerst. Dit in constant overleg met anderen, mensen die je ook goed kennen. Je carrière sweet spot is dan het deel waar je interesses vaardigheden, capaciteiten en je persoonlijkheid elkaar overlappen. Daar is veel zelfkennis voor nodig, maar de beloning is er naar:

Mogelijke resultaten
• een betere kijk op je eigen, unieke toegevoegde waarde.
• zicht op wat daadwerkelijke kansen en mogelijkheden het roer om te gooien.
• Inzage in wat voor jou wezenlijk belangrijk is.
• kennis en inzicht in het hebben van invloed op je eigen leven en op anderen.

Door wie
Theo de Rouw, Arbeid- en organisatie adviseur, ondernemer en coach. (zie LinkedIn profiel).

Aanmelding
Bij voorkeur vooraf aanmelden. Dit is niet verplicht maar vol = vol. Mail: aeffort@aeffort.nl of 073-5185388

Datum
Vrijdag 29 november 2013 om 13.30 uur.

Seats2Meet strijp-S Eindhoven.

View Aeffort Consultants LinkedIn profile Aeffort Consultants op LinkedIn